Ορισμός.

Τα πρώτα και βασικότερα μαθήματα στο σκυλί μας.
Η σημασία στην εκπαίδευση της Βασικής Υπακοής προκύπτει από την αναγκαιότητα συμβίωσης των 2 μελών στη σχέση άνθρωπος - σκύλος. Όπως όλοι μας έχουμε μάθει να υπακούμε σε κανόνες που τριγυρίζουν στο περιβάλλον που ζούμε, έτσι και ο σκύλος μας πρέπει να είναι γνώστης ανάλογης συμπεριφοράς. Συνεπώς, όπως ποτέ δεν τρώμε από αλλονών πιάτα, ή όπως πάντα είμαστε προσεκτικοί από ανέμελα αυτοκίνητα που οδεύουν επικίνδυνα προς τη κατεύθυνση μας, την ίδια συμπεριφορά σεβασμού και προσοχής κινδύνων πρέπει να καλλιεργήσουμε και στα σκυλιά μας για τη δική τους υγεία και ασφάλεια. Με αυτό τον τρόπο η συμβίωση θα είναι ευχάριστη και από τα δύο μέλη.

Πρακτικά.

Σωστή εκπαίδευση σε σωστό μέρος, μόνο από έμπειρους εκπαιδευτές.
train 1Η σωστή ηλικία συνεργασίας στις βασικές εντολές είναι αμέσως μετά τους πρώτους 5 μήνες ζωής του κουταβιού μας (6 - 8). Αυτό εξαρτάται από τη φυλή του σκύλου και γενικά την ετοιμότητα του προς διάθεση για εκπαίδευση. Αυτό επιβεβαιώνεται από τη πρώτη επίσκεψη του σκύλου στο εκτροφείο και επαφή με τον εκπαιδευτή. Μεγάλη σημασία δίνεται σε αυτούς τους πρώτους μήνες διότι αυτή η ηλικία αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα επιτυχίας για μια ευτυχισμένη σχέση σκύλου – ιδιοκτήτη, λαμβάνοντας υπόψη ότι με την εκπαίδευση, και μόνο (χωρίς καθόλου βία), αναπτύσσονται οι ικανότητες και δεξιότητες του σκύλου μας.

Στο Sirividi Kennels...

Στο εκτροφείο-εκπαιδευτήριο μας υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, που με τη σωστή χρήση έμπειρου εκπαιδευτή, η ακαδημία για τα σκυλιά μας μετατρέπεται σε ένα ευχάριστο χώρο όπου δέχονται εξίσου, εκπαίδευση και έπαινο. Η ακαδημία προσφέρεται για αυτά σε καθημερινή βάση, πρωινά και απογεύματα, όπου δεν λείπει ποτέ το διάλειμμα αναψυχής και παιχνιδιού. Οι επισκέψεις του ιδιοκτήτη και η παρακολούθηση στη εκπαίδευση είναι, εκτός από ευπρόσδεκτη, απαραίτητη. Εξάλλου, αυτό βοηθά τον ίδιο τον ιδιοκτήτη να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες του συγκεκριμένου σκύλου και να διατηρήσει αυτή τη σχέση σε υγιή και εκπαιδευμένα επίπεδα, πάντα χωρίς καμία χρήση οποιασδήποτε βίας.


 

Η κληρονομικότητα.

Σε διάφορα άρθρα στο τύπο και στο διαδίκτυο γενικότερα, πάρα πολλοί αρθρογράφοι έχουν αναφερθεί στη σωστή μέθοδο επιλογής κουταβιών. Σχεδόν όλοι από αυτούς – πολύ σωστά κατά εμέ – καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να διαλέγουμε πρώτα τους γεννήτορες (γονείς με καλά κυνηγετικά στοιχεία) και μετά τα κουτάβια (συγκρίνοντας ζωηράδα και μορφολογία).

Επομένως, εφόσον έχουμε κάνει μια σωστή επιλογή γεννητόρων, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε έχοντας στα χέρια μας ένα κουτάβι με καλά κληρονομικά στοιχεία.

 Το ένστικτο.

train 2Η τάση προς την ιχνηλασία, η επιθετικότητα στο θήραμα, και η επιθυμητή σωστή αντίδραση σε κάθε κυνηγετικό ένστικτο, είναι τα κληρονομικά στοιχεία που πρέπει να ξυπνήσουν και να εκδηλωθούν από κουτάβι καλής επιλογής, απέναντι στο τριχωτό θήραμα. Παράλληλα με αυτά, σημαντικός επίσης παράγοντας είναι και η σωστή συμπεριφορά του εκπαιδευτή απέναντι στο εκπαιδευόμενο σκυλί, καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, για να αποφύγουμε οτιδήποτε ανεπιθύμητο και αρνητικό στοιχείο που μπορεί να εκδηλωθεί αργότερα στο πραγματικό κυνήγι (όπως ανασφάλεια και ανυπακοή). Η εκδήλωση των κληρονομικών στοιχείων είναι καθαρά θέμα επαγγελματικότητας και πείρας του εκπαιδευτή. Το πότε θα ξεκινήσει το κουτάβι σε κουνέλι και πόσες μέρες θα χρειαστεί στο περιφραγμένο προτού προχωρήσει μετέπειτα στο βουνό, είναι αποκλειστικά μέθοδοι του εκπαιδευτή και βασίζονται σε σωρεία παραγόντων και διαφέρουν από σκυλί σε σκυλί. Άλλωστε, η επιλογή εκπαιδευτή πρέπει να είναι και επιλογή εμπιστοσύνης, όποιος κι αν είναι ο εκπαιδευτής επιλογής σας.

Στο Sirividi Kennels...

 Προτού ξεκινήσουμε τη κυνηγετική σας εκπαίδευση, σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο εκτροφείο μας με το σκυλί σας, για να έρθουμε μαζί του σε μια πρώτη επαφή γνωριμίας. Εδώ η παρουσία σας μας είναι απαραίτητη. Θα δείτε επίσης τους χώρους και τρόπους εργασίας μας, τους χώρους διαμονής των υπόλοιπων εκπαιδευομένων σκυλιών, και θα πάρετε χρήσιμες συμβουλές για τη κοινωνικοποίηση του σκυλιού προτού ξεκινήσει τη πρώτη φάση της κυνηγετικής του εκπαίδευσης. Εδώ ορίζεται και η ακριβής ηλικία ετοιμότητας για να ξεκινήσετε τη κυνηγετική εκπαίδευση του σκυλιού σας. 

Η εκπαίδευση στο sirividi kennels γίνεται από έμπειρους εκπαιδευτές, οι οποίοι εκτός των εκπαιδευτικών τους προσόντων (που ισχύουν για κάθε είδος εκπαίδευσης), διαθέτουν επίσης και καλή διάθεση, επιμονή, και αποφασιστικότητα μέχρι τέλους. Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιείται οποιαδήποτε μορφή βίας, και απαγορεύεται από εκπαιδευτές και ιδιοκτήτες κάθε σωματική και φωνητική απειλή προς τα σκυλιά – κουτάβια, αφού μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν. Ένα αρχάριο και μικρό σκυλί που βαδίζει τα πρώτα του κυνηγετικά βήματα, χρειάζεται υπομονή και επιμονή από έμπειρα χέρια, που μαζί με την σωστή εκπαίδευση θα του προσφέρουν επίσης επαίνους και στοργή, κάνοντας έτσι την εκπαίδευση του πιο εποικοδομητική και επομένως αποτελεσματική.

Σε αυτές τις εκπαιδεύσεις, σε αντίθεση με τις εκπαιδεύσεις 'βασικής υπακοής', αναγκαία είναι η απουσία του ιδιοκτήτη τουλάχιστο στο πολύ αρχικό στάδιο, για να μην αποσπάται η προσοχή του εκπαιδευόμενου σκυλιού. Στη συνέχεια, η παρουσία σας επιβάλλεται για σκοπούς εξοικείωσης και μεταφοράς τεχνογνωσιών, από τον εκπαιδευτή σας προς εσάς.


 

   
Greek English French German Italian Russian Serbian Spanish Turkish
   

Αναμνήσεις...  

YiallouraPS

   

Στο Κυνήγι...  

   

Εκπαιδευτικά     
© SIRIVIDI KENNELS - 23 Χρόνια Εκτροφειο Ιχνηλατών !!