ΚΑΤΑΓΩΓΗ

Το Πορσελέν κατάγεται από τη Γαλλία .Αν και οι Ελβετοί το θεωρούν και δική τους ράτσα το Πορσελέν είναι ένας από τους πιο παλιούς γαλλικούς ιχνηλάτες και είναι επίσημα αναγνωρισμένο σαν γαλλική ράτσα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το όνομα του το παίρνει από το τρίχωμα του, λείο, λευκό και γυαλιστερό που συχνά στολίζεται με μικρά πορτοκαλί σημάδια που είναι ιδιαίτερα άφθονα στα αυτιά. Το κεφάλι του ανοιχτό και μακρύ με στρογγυλωμένη ινιακή αιχμή. Επίπεδο μέτωπο με έντονη μεσαία γραμμή. Τα αυτιά είναι μακριά, βαλμένα αρκετά ψηλά και πέφτουν σε χαριτωμένες δίπλες. Η ουρά σχεδόν χοντρή στη βάση που εκλεπτίζεται προς το τέλος, μέτριου μήκους, με κλίση ελαφρώς προς το εσωτερικό. Το ύψος στα Πορσελέν κυμαίνεται στα αρσενικά μεταξύ 55 – 58 cm και στα θηλυκά 53 – 56 cm. Αυτά είναι από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά αυτής της φυλής.

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΟ

Το Πορσελέν είναι από τη φύση του ένα σκληραγωγημένο και γερό σκυλί. Είναι ένας ιχνηλάτης με εξαιρετική μύτη, ιδανικό για το κυνήγι του λαγού και εργάζεται εξίσου καλά μόνος του ή σε αγέλη. Θεωρείται ότι έχει γρήγορο ξε-φώλιασμα και αξιόπιστη καταδίωξη. Ανάλογα με τη φάση του κυνηγιού μπορεί να προσαρμόσει την φωνή του που είναι βαριά με τόνο ουρλιαχτού. Είναι ένας σκύλος με αδρά χαρακτηριστικά, σπεσιαλίστας στο βουνό, γρήγορος, με καλή συνεχή κίνηση και καλπασμό, αλλά παράλληλα και με μεγάλη αντοχή. Χαρακτηριστική θεωρείται η ευφυΐα του που τον βοηθά να παίρνει πρωτοβουλίες και να αποφεύγει τα λάθη ή να τα διορθώνει πολύ γρήγορα. Θεωρείται ιδιαίτερα εκπαιδεύσεως και δεν παρουσιάζει επιθετικότητα. Έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο δραστηριότητας και επομένως χρειάζεται πολλή άσκηση. Παρά το γεγονός ότι τα Πορσελέν είναι άγριοι κυνηγοί, είναι ευγενείς και σχετικά εύκολο να χειριστούν, το μόνο που χρειάζονται έναν σταθερό ιδιοκτήτη.


 

   
Greek English French German Italian Russian Serbian Spanish Turkish
   

Αναμνήσεις...  

YiallouraPS

   

Στο Κυνήγι...  

   

Εκπαιδευτικά     
© SIRIVIDI KENNELS - 23 Χρόνια Εκτροφειο Ιχνηλατών !!